David van Kampen

-> Ga naar David’s filmprogramma

Waarom houd je van film en het laten zien van je favoriete films aan publiek?

Ik houd van film omdat het een enorm rijke kunstvorm is. Film kan van alles zijn, de uiteenlopendste verhalen vertellen, de diepste emoties vertolken maar ook gewoon iets zijn wat simpel weg een genot is voor je ogen. Werk doen wat te maken heeft met film is mijn droom. Door zelf films te programmeren kan ik een voorselectie maken en zo de beste films een plekje geven. 

Waarom programmeer je op het Huiskamerfilmfestival? 

Het Huiskamerfilmfestival is een geweldig plek om ervaring op te doen en te leren. Uit de bergen korte films die er zijn een kleine selectie maken is veel werk. Met de hulp van de andere mensen bij het festival is dit mij, denk ik, gelukt. 

Ik heb dit onderwerp uitgekozen omdat..?

Het overkoepelende thema voor mijn programma is dieren en mensen. Dieren zijn overal om ons heen. Zonder dieren was de mensheid niet gekomen waar zij nu is. Mensen hadden en hebben een gigantische impact op het leven van dieren. De interacties tussen mens en dier zijn erg divers, in sommige gevallen heel herkenbaar en in andere gevallen juist vervreemdend. 

Mijn programma is geslaagd als…? 

Met mijn programma wil ik graag een nieuw perspectief bieden op de relatie tussen mens en dier. Ik wil het publiek dieper laten kijken naar wat je al kent en laten zien wat je nog niet weet.