Mirte Broers

20 jaar, opgegroeid in Heerenveen en woont in  Heerenveen.

-> ga naar Mirte’s filmprogramma

Waarom houd je van film en het laten zien van je favoriete films aan publiek?

Ik houd van film omdat je op elk moment van de dag film kunt kijken. Ik vind het heerlijk om met een kop thee op de bank te liggen en mezelf helemaal te verliezen in een verhaal met mooie beelden.

Waarom programmeer je op het Huiskamerfilmfestival?

Ik had zin om te leren hoe je een filmprogramma kunt samenstellen en het leek mij gezellig en leuk om dit met anderen te doen. Ik houd ervan om mezelf te uiten door middel van film, theater, dans en beeldende kunst. Daarom komen ook al deze elementen terug in mijn filmprogramma.

Ik heb dit onderwerp uitgekozen omdat..?

Waarom gaat het met zo veel mensen van mijn leeftijd zo slecht? En is dat ook echt zo? Daar wil ik het over hebben in mijn programma. Ik heb films uitgekozen met personages waar mensen van mijn generatie zich mee kunnen identificeren.

Ik hoop dat het publiek zich herkent in de verhalen en over dit onderwerp met elkaar in gesprek gaat. Misschien kunnen we elkaar helpen. 

Mijn programma is geslaagd als…? 

Mijn programma is geslaagd als ik de gevoelens van mij en mijn leeftijdsgenoten heb kunnen overbrengen. Als het publiek in gesprek gaat over de uitdagingen die deze tijd met zich mee brengt. Ik heb het idee dat we veel te weinig praten met elkaar over wat we daadwerkelijk voelen en ervaren. Ik wil het gesprek hierover op gang brengen.